Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Binnen de toepassing zijn er twee manieren om je wachtwoord te wijzigen: via het Login-scherm bij aanvang van een nieuwe sessie of via Mijn Profiel in een reeds geopende sessie.

Wachtwoord veranderen bij het inloggen

Op het Login-scherm gebruik je de knop 'Wachtwoord vergeten' om een nieuw wachtwoord aan te vragen of een bestaand wachtwoord te wijzigen.

Na ingave en bevestiging van je gebruikersnaam zal een e-mail verstuurd worden naar het ingevoerde e-mailadres met de instructies hoe je het nieuwe wachtwoord kan invoeren of wijzigen.

Via de link in deze e-mail kom je terecht op een 'Reset wachtwoord' scherm waarin je een nieuw, zelfgekozen, wachtwoord kan invoeren en na een tweede invoer (verificatie) bevestigen met de knop 'Reset wachtwoord'.

Opgelet: door de opkomst van draadloze netwerken en het werken op afstand via breedbandinternet is de keuze van een 'sterk' wachtwoord belangrijker dan ooit. Een veilig wachtwoord is een wachtwoord dat minstens 8 tekens lang is, bestaat uit zowel kleine letters als minstens 1 hoofdletter en ook minstens 1 cijfer. Je maakt het wachtwoord nog veiliger door er een leesteken als een komma, punt of vraagteken in op te nemen.

Wachtwoord wijzigen binnen het portaal tijdens een geopende sessie

In een geopende sessie vind je rechtsbovenaan in het portaal een keuzelijstje onder de ingelogde gebruiker. Selecteer in dit lijstje 'Mijn profiel'.

Je komt vervolgens terecht op een overzichtsscherm met enkele instellingen van je persoonlijke profiel.

Op dit scherm vind je rechtsbovenaan de invoervelden om je wachtwoord te wijzigen.

Geef je huidig wachtwoord in evenals je nieuw wachtwoord. Na bevestiging van het nieuwe wachtwoord, klik je op 'Opslaan'.

Bij de volgende login dient het nieuwe wachtwoord te worden ingevoerd om succesvol aan te melden.