Beveilig je portaal met 2FA of twee-factor authenticatie

Om de toegang tot ons platform beter te beveiligen, raden wij aan om tweestapsverificatie of twee-factor-authenticatie (2FA) te gebruiken.   In plaats van in te loggen met een gebruikersnaam en paswoord, log je in met een authenticator app (bvb. Microsoft Authenticator, Google Authenticator, ...).

Met 2FA beveilig je de gegevens in het platform een stuk beter dan met een gebruikersnaam en paswoord die makkelijker te hacken zijn.

1. Op je smartphone: installeer een authenticator app (bv: Microsoft Authenticator, Google Authenticator, …).
  2. In ons platform:
  • Ga naar “Mijn profiel” > Tweestapsverificatie (2FA)
  • Klik op de link Authenticator app – "Klik hier om 2FA via een authenticator app te activeren"

• Scan de QR-code met je nieuwe authenticator app
  • Geef de code in die op je smartphone verschijnt.

Om je nadien aan te melden op ons platform, krijg je het gekende scherm:

• Klik op "Aanmelden"
  • Open de authenticator app op je smartphone en voer de getoonde code in op dit scherm:

• Klik op "Bevestigen" en je zal toegang krijgen tot het portaal