Documenten automatisch naar je accountant doorsturen zonder zelf tussen te komen

Als je je facturen via email, dropbox of de mobiele app naar ons platform verstuurt, kan je beslissen om die documenten automatisch door te sturen naar je boekhouder. Dit is de zogenaamde “Autoforward” functie: documenten die aankomen in het portaal, worden onmiddellijk verzonden naar je accountant en komen in de postbus “In verwerking” terecht.

Om de functie in te stellen, klik je op je naam rechts bovenaan en selecteer je “Dossierinstellingen”.

Onder "Algemeen - Invoerkanalen" vind je de unieke emailadressen die gedefinieerd werden om aankoop-, verkoopfacturen en diverse documenten via email in te voeren in onze applicatie.  Als je emails met facturen of documenten automatisch wil doorsturen naar je boekhouder, selecteer je de functie "Auto-forward aankoopfacturen" en/of "Autoforward verkoopfacturen".

Door het gebruik van een "white list" kan je ervoor zorgen dat alleen facturen van bepaalde emailadressen automatisch worden doorgestuurd naar je accountant. Klik daarvoor op "Gebruik whitelist voor e-mail kanaal"

De volgende opties verschijnen:

• In “Standaard toegestaan” staan de emailadressen van de gebruikers van het klantenportaal. Vanuit die emailadressen mogen facturen rechtstreeks worden doorgestuurd naar je accountant.  Als je andere emailadressen wil toevoegen, doe je dat in het veld "Whitelist". Opgelet: gebruikers met het profiel "Document delivery" komen hier niet in.
  • In "Whitelist" kan je emailadressen zetten van bepaalde afzenders waarvan de facturen rechtstreeks mogen doorgestuurd worden, bijvoorbeeld van bepaalde leveranciers.

Documenten van afzenders met een ander emailadres blijven in de postbus staan en kunnen/moeten manueel doorgestuurd worden.

Autoforward met meerdere dagboeken

Als je meerdere dagboeken gebruikt, wordt daar bij de “autoforward”-functie rekening mee gehouden. Per dagboek is er dan één e-mailadres beschikbaar.  Bij het aanvinken van de autoforward voor een type factuur (aan- of verkoopfacturen), worden de beschikbare e-mailadressen zichtbaar.