Documenten invoeren en andere mogelijkheden van de mobiele applicatie

Onze mobiele applicatie is beschikbaar voor iOS en Android en kan gedownload worden via de App Store of Google Play Store.

Met de mobiele app kan je:

• Snel de kerncijfers van je onderneming raadplegen
  • Een nieuw document toevoegen (bonnetje, factuur, divers document)
  • Postbussen nakijken
  • Het archief consulteren
  • Instellingen aanpassen

Opmerking: afhankelijk van je gebruikersprofiel en de dossierconfiguratie heb je meer of minder mogelijkheden.  Sommige functies zijn dus niet altijd zichtbaar

Inloggen doe je met je gebruikersnaam en paswoord van de webapplicatie.

Via het menu onderaan navigeer je naar de verschillende onderdelen van de app: Home, Postbussen, Archief, Instellingen.

Homepage met kerncijfers

Het eerste wat je ziet na het inloggen, is het dashboard met de belangrijkste kerncijfers.

Als je over meerdere dossiers beschikt, kan je bovenaan van het ene dossier naar het andere gaan door op het pijltje te klikken en onderaan het scherm een ander dossier te kiezen.

Een document invoeren

Druk op de knop "Nieuw document toevoegen" en selecteer wat je wil doen:

1. Druk op het icoontje van het fototoestel om een foto te nemen van het document dat je wil doorsturen

2. Upload een document of foto van je mobiele apparaat

3. Flash: druk hier op als je de automatische flash van je mobiele apparaat wil uitschakelen en de zaklamp aanzetten

• Als er voldoende contrast/kleurverschil is tussen de achtergrond en het document, worden de randen automatisch afgesneden. Indien dat niet gebeurt, kan je het zelf doen met de blauwe bolletjes die op de hoeken verschijnen. De vier blauwe bolletjes in de hoeken sleep je met je vinger naar de juiste plaats totdat het bonnetje of de factuur exact in het blauwe kader past.
  • Klik op "Volgende" of voeg nog een afbeelding toe
  • Selecteer het documenttype.  Afhankelijk van je keuze krijg je aangepaste velden (de velden met een * zijn verplicht).
    • BON
      • Indien gewenst kan je de bestandsnaam wijzigen om het document duidelijker te benoemen.
      • Dossier: selecteer het dossier (als je er meerdere hebt) waartoe dit document behoort
      • Categorie: selecteer hier de juiste categorie met betrekking tot het opgeladen bonnetje
        • Voor een restaurant of hotel moet je specifiëren BNL/BTL.  BNL = binnenland; BTL = buitenland
      • Vul de datum en het bedrag in
      • Selecteer de betaalwijze
      • Selecteer een bestaand label of maak een nieuw label aan
      • Voeg een opmerking toe
      • Indien nodig, kan je meerdere foto’s toevoegen aan dezelfde uitgave door te klikken op de ‘+’ bovenaan, naast de reeds opgeladen foto.
    • FACTUUR
      • Documenttype: duid aan of het gaat om een aankoop- of verkoopfactuur.
      • Selecteer de betaalwijze
      • Vul de datum van betaling in
      • Selecteer een bestaand label of maak een nieuw label aan (optioneel)
      • Geef eventueel een opmerking mee
      • Indien gewenst kan je de bestandsnaam wijzigen
      • Indien nodig, kan je meerdere foto’s toevoegen aan dezelfde uitgave door te klikken op de ‘+’ bovenaan, naast de reeds opgeladen foto.

• DIVERS DOCUMENT
    • Indien gewenst kan je de bestandsnaam wijzigen om het document duidelijker te benoemen.
    • Dossier: selecteer het dossier (als je er meerdere hebt) waartoe dit document behoort
    • Selecteer een bestaand label of maak een nieuw label aan
    • Voor een opmerking toe
  • Nadat alle velden zijn ingevuld, klik je onderaan op de knop ‘Invoeren’.

• Je krijgt een bevestiging: "Je upload is geslaagd. Je kan deze vinden in je postbus."  Het gekozen documenttype bepaalt de postbus (aankoop, verkoop, divers) waar je het document zal terugvinden.
  • Kies vervolgens wat je verder wil doen.

Het is ook mogelijk om PDFs of foto's te delen naar de app via het "Share" menu van je toestel.

Postbussen

In de mobiele app vind je dezelfde postbussen terug als in je portaal. Bovenaan selecteer je de gewenste postbus.

Rechts naast de factuur zie je het bedrag en daaronder de betaalstatus:

• Niet betaald
  • In verwerking: voor facturen die je
    1. in het webportaal of de app als betaald hebt aangeduid door een betaalmethode te kiezen
    2. vanuit ons platform betaalt (via SEPA/EPC QR/Ponto)
  • Betaald: verwerkt in de boekhouding

Als je in de postbus klikt op de naam van het document, ga je naar een scherm met een “Document” preview.

Door “Info” te selecteren bovenaan, krijg je de belangrijkste informatie te zien en kan je bepaalde gegevens wijzigen door op het potloodje te klikken.

Met de rode knop "Verzenden" verstuur je het document naar je boekhouder - je kan het gewenste dagboek selecteren als er meerdere beschikbaar zijn.

Via de knoppen bovenaan kan je

1. Het document verwijderen
  2. Het document delen met anderen via andere applicaties op je smartphone

We blijven onze mobiele app verder ontwikkelen om je zoveel mogelijk dezelfde functies te bieden als in het webportaal.