Documenten invoeren en andere mogelijkheden van de mobiele applicatie

Onze mobiele applicatie is beschikbaar voor iOS en Android en kan gedownload worden via de App Store of Google Play Store. Inloggen doe je met je gebruikersnaam en paswoord van de webapplicatie.

Een bonnetje of factuur invoeren

Via de mobiele applicatie kan je gemakkelijk en snel documenten (bonnetjes, facturen, diverse documenten en tickets) fotograferen en doorsturen naar je digitale postbus in het klantenportaal.

1. Open je mobiele applicatie op je telefoon en log in met username en paswoord, gezichtsherkenning of vingerafdruk.
  2. Klik onderaan rechts op het icoontje van een fototoestel en neem een foto van het document dat je wenst door te sturen.
    • OF klik op "Bladeren"
      • Als je al een foto hebt, klik op "Kies een afbeelding" en selecteer de gewenste foto in je fotobibliotheek
      • Als je een document wil uploaden, klik op “Kies een document” en selecteer het gewenste document. In dit geval kan je stap 3 overslaan.
  3. Als er voldoende contrast/kleurverschil is tussen de achtergrond en het document, worden de randen automatisch afgesneden. Indien dat niet gebeurt, kan je het zelf doen met de blauwe bolletjes die op de hoeken verschijnen. De vier blauwe bolletjes in de hoeken sleep je met je vinger naar de juiste plaats totdat het bonnetje of de factuur exact in het blauwe kader past.
  4. Klik op "Volgende"
  5. Kies bovenaan tussen "Bon" of "Factuur"
    • In geval van een bonnetje, kies je voor "Bon" en vul je volgende velden aan (de velden met een * zijn verplicht)
      • Categorie: Selecteer hier de juiste categorie met betrekking tot het opgeladen bonnetje
        • Voor een restaurant of hotel moet je specifiëren BNL/BTL.  BNL = binnenland; BTL = buitenland
      • Vul de datum en het bedrag in
      • Selecteer de betaalwijze
      • Selecteer een bestaand label of maak een nieuw label aan
      • Voeg een opmerking toe
      • Indien gewenst kan je de bestandsnaam wijzigen om het document duidelijker te benoemen.
      • Indien nodig, kan je meerdere foto’s toevoegen aan dezelfde uitgave door te klikken op de ‘+’ bovenaan, naast de reeds opgeladen foto.
    • In geval van een divers document of een factuur, kies "Factuur" en vul volgende velden aan:
      • Documenttype: duid aan of het gaat om een aankoop-, verkoop- of divers document.
      • Selecteer de betaalwijze
      • Vul de datum van betaling in
      • Selecteer een bestaand label of maak een nieuw label aan (optioneel)
      • Geef eventueel een opmerking mee
      • Indien gewenst kan je de bestandsnaam wijzigen
      • Indien nodig, kan je meerdere foto’s toevoegen aan dezelfde uitgave door te klikken op de ‘+’ bovenaan, naast de reeds opgeladen foto.
  6. Nadat alle velden zijn ingevuld, klik je onderaan op de knop ‘Verzenden’. Wanneer het document succesvol verzonden werd, krijg je hiervan een bevestiging te zien. Je kan de upload afronden door op ‘Sluiten’ te klikken.

Je zal het document zien verschijnen in de postbus ‘Aankoop’.

Het is ook mogelijk om PDFs of foto's te delen naar de app via het "Share" menu van je toestel.

Postbussen

In de mobiele app vind je dezelfde postbussen terug als in je portaal. Bovenaan selecteer je de gewenste postbus. Door op het foto-apparaat te klikken, kan je een nieuw bonnetje of nieuwe factuur invoeren (zie hierboven).

Onder het bedrag zie je de betaalstatus:

• Niet betaald
  • In verwerking: voor facturen die je
    1. in het webportaal of de app als betaald hebt aangeduid door een betaalmethode te kiezen
    2. vanuit ons platform betaalt (via SEPA/EPC QR/Ponto)
  • Betaald (verwerkt in de boekhouding)

Als je in de postbus klikt op de naam van het document, ga je naar een scherm met een “Document” preview. Door “Info” te selecteren bovenaan, krijg je de belangrijkste informatie te zien en kan je bepaalde gegevens wijzigen door op het potloodje te klikken.

Het bolletje met drie puntjes laat je drie bewerkingen uitvoeren:

1. Het document versturen naar je boekhouder – je kan hier ook nog het dagboek selecteren als er meerdere beschikbaar zijn
  2. Het document verwijderen
  3. Het document delen met anderen via andere applicaties op je smartphone

Klik op x om de bewerkingen te sluiten.

We blijven onze mobiele app verder ontwikkelen om je zoveel mogelijk dezelfde functies te bieden als in het webportaal.